Brisači automobila

Kako da metlice brisača traju duže na vašem automobilu

Brisači su nešto što većina vozača uzima zdravo za gotovo. Znate da su tu i očekujete da vam očiste vjetrobransko staklo u trenutcima potrebe. Ako ih zapustite i ne održavate lako se može dogoditi da ogrebu vjetrobransko staklo i da vam vožnju učine nesigurnijom ako kada vozite po kiši ili snijegu, a brisači muljaju po staklu i otežavaju vam vidljivost.

Sve što vam treba za uspješno održavanje brisača je sredstvo za čićenje prozora koje već imate u kućanstvu. Možete koristiti i druge tekućine koje sadržavaju alkohol. Uzmite papirnati ručnik, natopite ga tekućinom i obrišite metlice brisača. Napravite to nekoliko puta sve dok papir više ne bude crn od prljavštine.

Prljavština sa brisača

Nakon toga isto napravite i s vjetrobranskim staklom, pogotovo dijelom gdje se nalaze brisači kada su naslonjeni na staklo jer ondje se također skuplja prljavština. Ako ju ne uklonite sa stakla vaši će ju čisti brisači pri prvom pokretu razvući po staklu pa ćete u najmanju ruku čuti zvukove grebanja, a u najgoru ćete imati izgrebano vjetrobransko staklo.

Također, ako se ipak odlučite na kupovinu novih metlica brisača kupite silikonske jer će vam trajati duže, mekaniji su, bolje prianjaju na staklo i jednostavnije ih je održavati.