Automobil koji nasumično crkne

Kako popraviti automobil koji nasumično crkne tijekom vožnje

Je li vam se ikada dogodilo da vam auto crkne tijekom vožnje? Ali onda nakon nekoliko minuta uspješno pokrenete motor i nastavite vožnju? Dok se auto opet ne ugasi. To može biti poprilično neugodno i opasno iskustvo.

Uzrok tome može biti neispravna pumpa goriva, neispravni injektori, neispravan sustav paljenja i još puno toga, ali uzrok isto tako može biti i najobičniji senzor položaja radilice. Srećom njega je jednostavno za izmijeniti i nije toliko skup.

Ipak, kako bi dobili potvrdu što je neispravno i što uzrokuje zaustavljanje motora automobila tijekom vožnje treba vam autodijagnostika. Njih na tržištu ima različitih pa si možete uzeti neku univerzalnu ili još bolje specijaliziranu za vašu marku automobila.

Greška senzora položaja radilice P0340

Prema grešci P0340 može se zaključiti da je problem u senzoru položaja radilice, u žicama ili računalu automobila. Poredani su po jednostavnosti pronalaska i zamjene.

Ako želite testirati senzor položaja radilice trebat će vam običan čekić. Da, čekić! Upalite automobil i lagano udarite čekićem po senzoru položaja radilice. Ako se automobil u tom trenutku počne čudno ponašati ili se ugasi pronašli ste uzrok i možete zamijeniti senzor položaja radilice.

Udarac čekićem po senzoru položaja radilice

Zamjena senzora je vrlo jednostavna. Izvadite stari i na njegovo mjesto utaknite novi. Prije sljdećeg pokretanja automobila pobrinite se da putem autodijagnostike obrišete sve greške koje ste zbog neispravnog senzora mogli imati.